Rogier van Heeswijk

Notaris

Rogier van Heeswijk is als notaris verbonden aan Van Heeswijk Notarissen N.V. In deze rol heeft hij zich met name gespecialiseerd op het gebied van "distressed real estate" en zekerheidsrechten in het algemeen en executoriale verkopen (vrijwillige veilingen of veilingen op grond van hypotheek of executoriaal beslag) van registergoederen in het bijzonder. Daarnaast is hij zeer actief in het ondernemingsrecht, het snijvlak tussen registergoederenrecht en ondernemingsrecht, anonimiteitsstructuren en corporate recovery.

Rogier is sinds 1 januari 2005 bij verschillende grote (internationale) kantoren werkzaam geweest in zowel het registergoederenrecht als het (internationale) ondernemingsrecht. Zijn focus ligt dan ook op het snijvlak van de beide rechtsgebieden, zodat hij (al dan niet in samenwerking met uw fiscalist) volledig kan adviseren bij alle soorten transacties, of het nu een transactie ten aanzien van (belangen) in rechtpersonen of een overdracht of overgang van (register)goederen betreft.

Daarnaast heeft Rogier veel affiniteit met het recht van Bonaire en CuraƧao en onderhoudt een groot netwerk van plaatselijke adviseurs om ook op deze rechtsgebieden - binnen zijn expertise - zo volledig mogelijk te kunnen adviseren. Hierbij staan - mede in het kader van het UBO-register- ook de anonimiteitstructuren centraal, hoewel voor een dergelijke structuur niet altijd buitenlandse rechtspersonen noodzakelijk zijn.

Rogier is afgestudeerd in het notariƫle en het fiscale recht aan respectievelijk de Radboud Universiteit te Nijmegen (2004) en de Universiteit van Tilburg (2005) en heeft tevens met succes een postdoctorale opleiding (Grotius Ondernemingsrecht) afgerond. (English)

phone 010 2240 972

email rogier.vanheeswijk@vhnv.nl

linkedin LinkedIn